Publicat pe

Monumente Funerare cu Forme Traditionale

Formele suplimentare dispuse pe suprafata monumentelor funerare sunt adeseori considerate a fi simple elemente decorative, menite sa aduca imbunatatiri de ordin estetic. Insa rolul acestora poate fi mai important de atat, unii indoliati alegand cruci sau statui funerare cu forme traditionale pentru a evidentia atasamentul puternic al persoanei trecute in nefiinta fata de locurile natale.

Monumentele funerare cu forme traditionale puse la dispozitia pietei de Nik Cris Marm  sunt faurite din piatra naturala. Modelele sunt insotite de multe ori de alte elemente decorative, potrivite pentru ambientul specific cimitirului. In cazul crucilor funerare, exista cadre special create pentru dispunerea epitafurilor dumneavoastra.

De ce folositi piatra naturala pentru faurirea acestor monumente funerare?

In primul rand, piatra naturala ne ofera posibilitatea sa aducem la realitate diferite monumente funerare prevazute cu forme armonioase si concrete.

In al doilea rand, putem folosi piatra naturala pentru a inscriptiona textul funerar dorit de dumneavoastra intr-o varianta destul de vizibila. Folosim tehnici moderne pentru ca literele inscriptionate sa fie aibe un caracter uniform.

In ultimul rand, monumentele faurite din piatra pot evidentia destul de bine formele sau inscriptiile prezente pe suprafata acestora prin intermediul culorilor contrastante. De exemplu, culoarea deschisa a marmurei poate fi folosita pentru a contrasta cu o eventuala nuanta inchisa a caracterelor inscriptionate.

Care sunt celelalte forme sau elementele decorative dispuse pe suprafata altor monumente funerare din cadrul ofertei Nik Cris Marm?

Dispunem de o multitudine de modele de monumente funerare prevazute cu diverse alte forme precum: reprezentarile angelice, elementele decorative florale, elementele decorative in forma de inima, elementele decorative in forma de pergament si multe altele.

Ca si in cazul formelor traditionale, aceste forme pot fi folosite pentru ca indoliatii sa aiba posibilitatea de a achizitiona un monument funerar cu elementele potrivite pentru viata sau preferintelor celor pe care nu ii mai au alaturi.

Cum se poate realiza operatiunea de curatarea a monumentelor?

Daca monumentul funerar prezinta urme minore de praf, curatarea acestuia se poate realiza adeseori cu un simplu burete inmuiat in apa. In cazul in care urmele persista chiar si dupa curatarea initiala, se poate apela la o solutie speciala pentru acel tip de piatra naturala. Exista posibilitatea ca in momentul folosirii unor solutii destinate altor tipuri de suprafete sa apara deteriorari pe partea exterioara a monumentului. De aceea, este importanta alegerea unui produs adecvat pentru proprietatile materialului din care este alcatuit monumentului funerar respectiv.

Recomandari

Daca doriti inscriptionarea datelor celor trecuti in nefiinta, va recomandam sa le aveti deja pregatite in momentul in care doriti sa achizitionati o anumita cruce funerara din cadrul ofertei noastre. Aceastea operatiune este optionala, platindu-se 3,5 lei/caracter in cazul in care se doreste inscriptionarea informatiilor pe suprafata crucii funerare.

Spatiul dedicat mesajelor funerare este de asemenea important. Daca doriti expunerea unui mesaj funerar mai lung, veti avea nevoie de o cruce funerara pe masura. Ne puteti consulta pentru a va oferi mai multe detalii in legatura cu modelele prevazute cu un cadru al epitafurilor mai generos ca spatiu.

Noi va stam la dispozitia pentru a va solutiona nelamuririle legate de caracteristicile, preturile sau timpii de livrare ai monumentelor noastre funerare la urmatorul numar de telefon: 0791185289.