Publicat pe

Cruci Funerare din Marmura: Calitatile Crucilor Realizate din Acest Material Popular

Marmura este o piatra apreciata in lumea constructiilor si in general perceputa ca un material scump datorita bagajului istoric bogat. Aristocratii si persoanele influente ale trecutului au incercat sa-si arate maretia prin intermediul acestei pietre. Asadar, cum este posibil ca marmura sa devina parte a cadrelor funerare in contextul asocierii ei cu lumea strict materiala?

Fie ca vorbim de cruci funerare din marmura, fie ca vorbim de cavouri din marmura, exista numeroase calitati care determina ca monumentele funerare realizate din aceasta piatra sa fie cautate. Dincolo de aspectul estetic placut al acestora, mai sunt si alte elemente pozitive ale crucilor din marmura mai putin evidente la prima vedere.

In cadrul ofertei Nik Cris Marm exista cruci din marmura de numeroase tipuri ale carora forme, ilustratii si culori difera de la un model la altul. Am ales sa diversificam oferta pentru a le oferi posibilitatea clientilor nostri sa aleaga o cruce potrivita pentru viata si personalitatea celor trecuti in nefiinta. Motivele traditionale romanesti, ilustratiile florale sau reprezentarile angelice sunt cateva particularitati ce pot fi folosite pentru o conformare a crucii de marmura cu preferintele persoanei care, din nefericire, nu se mai afla printre noi.

Desi preturile acestora pot parea destul de mari la prima vedere, trebuie sa tinem cont de faptul ca suma trebuie platita o singura data.

De ce sunt alese crucile de marmura?

Prezenta pe piata a crucilor din marmura are cel mai probabil un temei real. Nu doar popularitatea marmurei atrage de la sine cumparatorii, ci si avantajele deosebite ale acestui material. Vom enumera in randurile urmatoare  doar cateva plusuri ale crucilor din marmura:

  • Un material durabil – Crucile din marmura se degradeaza relativ greu in cazul actiunii mai putin prielnice a intemperiilor. Marmura este o roca destul de rezistenta ce poate oferi protectie pe termen lung impotriva prafului sau apei. Astfel, inscriptiile funerare pot ramane vizibile chiar si dupa ani de zile de la data amplasarii crucii de marmura in cadrul ansamblului funerar.
  • Posibilitatea de a crea constrast – Suprafata exterioara a crucilor din marmura este reprezentata prin culori simple, departe de a fi considerate stridente. Albul si Rozul pal al marmurei de Ruschita permit celor care graveaza in marmura sa evidentieze mult mai bine scrisul sau ilustratiile cu ajutorul nuantelor contrastante.
  • Intretinere fara prea mari complicatii Stratul exterior neted al crucilor din marmura permite ca activitatea de curatare a acestora sa fie realizata fara mari batai de cap. Aspectul lucios al marmurei poate fi redat prin intermediul solutiilor special concepute pentru acest tip de piatra.

Recomandari

Daca esti nesigur si nu stii inca ce cruce de marmura ar trebui sa alegi, ai putea sa te consulti cu cele mai apropiate persoane ale celui/celei trecute in nefiinta.

Astfel, poti aduna suficiente informatii pentru a gasi o cruce de marmura cu ilustratiile, motivele sau culorile potrivite pentru persoana care nu se mai afla printre noi. In cazul in care exista neclaritati cu privire la pretul platit pentru cruce, inscriptionari sau amplasarea propriu-zisa a monumentului funerar, ne poti contacta la urmatorul numar de telefon: 0791185289.